Bijenmarkt

63e Internationale Bijenmarkt van de L.I.B. op maandag 10 april

 Albert Vandijck

Op maandag 30 maart 1959 ging de 1e editie door in Hasselt. Meer dan zes decennia al brengt de L.I.B. imkers samen op Paasmaandag! We zetten dus graag deze traditie verder en zien enthousiast de 63e editie tegemoet! Op Paasmaandag 10 april 2023 van 08.00 tot 13.00 uur organiseert de Limburgse Imkersbond vzw haar jaarlijkse internationale bijenmarkt in het Ontmoetingscentrum het Park, Kastanjestraat 7, B-3530 Houthalen . Meer informatie ter zake is verkrijgbaar per mail bij julien.driesen@proximus.be

 Genieten is de boodschap!
Deze bijenmarkt – in het hart van Limburg – is en blijft dé ontmoetingsplaats voor alle Limburgse en aangrenzende imkers uit Vlaanderen en Nederland.
Je treft er altijd wel bijencollega’s om een praatje te slaan en samen een koffie of een hapje te genieten.

Bijenteeltbenodigdheden
Je kan er uiteraard alles betreffende de bijenteelt aanschaffen: bijenvoeding, kasten en toebehoren, berokers, kapruinen, bijenwas, slingers en honingrijpers, boeken, bijenproducten. Kortom, een hele waslijst aan materialen en producten. Keuze zat!

Bijenweide
Op deze bijenmarkt worden ook weer diverse bloemen-mengelingen – naargelang je grondsamenstelling – te koop aangeboden door de L.I.B. bestuurders. Imkers kunnen zich op de markt wenden tot Ghislain Louis voor de aankopen.

Koninginnen bestellen bij de selectiewerkgroep
Deze koninginnen zijn afkomstig van AV-gekeurde L.I.B.-koninginnen. Er kunnen standbevruchte, eilandbevruchte en K.I.-koninginnen besteld worden. Je kan ter plaatse op de markt aan Hubert Swinnen mededelen bij welke selectiewerkgroep-teler je  koninginnen wil bestellen. De respectievelijke prijzen waren nog niet bekend bij het ter perse gaan. 

Nosema-onderzoek door de gezondheidsdienst
De gezondheidsdienst van de L.I.B is ter plaatse aan het werk voor de Belgische imkers die bijenvolken wensen te verkopen. Dirk Bollen en Claudio Cavaliere onderzoeken je bijen ter plaatse op Nosema als je voorafgaand een staal neemt. Buitenlandse imkers die bijenvolken willen aanbieden, dienen een gezondheidscertificaat voor te leggen.

Wil je bijenvolken verkopen?
Meld je dan bij L.I.B.-marktmeester Albert Reynaers, die je wegwijs maakt betreffende de modaliteiten en opstelling voor de bijenvolkenverkoop, en eventuele verkoop van tweedehands bijenteeltmaterialen zoals bijenkasten, ramen, slingers, enz. 

Bereikbaarheid 63e Bijenmarkt
Je neemt op de E314 afrit 30 (N726) richting Hengelhoef (Donderslagweg). Sla rechtsaf de Tulpenstraat in en steek het kruispunt over. Daarna vind je voldoende parking en de bijenmarktlocatie als je linksaf de Vlierboomstraat inrijdt. De bijenmarkt is makkelijk te bereiken als je de bordjes “bijen” volgt.

Warme oproep!
Na jaren van kommer en Corona-kwel doen we als L.I.B. vzw bij deze dan ook een warme oproep aan imkers en sympathisanten om deze kans op ‘’verenigen’’ met beide handen te grijpen! Hartelijk welkom en graag tot Paasmaandag 10 april 2023! Limburgse Imkersbond vzw