Plantenruildagen in Limburg

op zondag 19 maart 2023
Plantenruildag Verenigde Taxanders
Naar jarenlange traditie houden wij ook dit jaar weer bij de aftrap van het lenteseizoen een grote plantenruildag. Op zondag 19 maart is iedereen welkom om te genieten van een gezellige namiddag waar plantenliefhebbers planten kunnen ruilen en samen een glaasje kunnen drinken of een pannekoek of stukje taart kunnen eten.
Vanaf 13u kunnen de standhouders hun ruilmateriaal zoals zaden, planten, boompjes en struiken naar hun plaats brengen. Om 14u gaat de ruilmarkt officieel van start.
Onze huisleverancier, Peter Demoedt “Het Bijenhuis” uit Ranst, bemant op dit event een stand met alle noodzakelijke imkermaterialen. Vooraf bestellen is mogelijk.
Naast het ruilen van planten kan je bij ons ook insectvriendelijke zaden kopen. Het aanbod en de prijzen zijn te bekijken op onze website www.taxanders.be.  Je kan hier ook een bestelling plaatsen en je pakketje tijdens de ruildag oppikken.
Onze ruildag gaat door op volgende locatie: CC De Molen, Molenstraat, 2C 3980 Tessenderlo
Alle standhouders en bezoekers worden verwend met een bijenvriendelijk plantje om mee naar huis te nemen.
op zondag 26 maart 2023
26e Plantenruil K.I.E.B.S.
Tijdens deze namiddagorganisatie van de Kempische Imkers kan je bijenvolken verkopen. Het Bijenhuis zal present zijn met bijenteeltmaterialen. Op 0478353268 of mail www.bijenhuis.be kan je voorafgaand je bestelling plaatsen (prijskorting is voorzien) en afhalen op 26/3. Planten ruilen is en blijft de basis voor een beter drachtgegeven voor de bijen en andere bestuivende.Vanaf 13 u verwachten we imkers en sympathisanten om deze traditie verder te zetten. Limburgse vlaai en koffie, en goede bieren zijn voorzien. De tombola is altijd een spannend gebeuren! Wij durven dan ook wederom rekenen op jullie komst! Afspraak op 26/3 in en om de St.-Jozefzaal, Sonnisstraat 137 (school), 3530 Helchteren